Tapahtumat

Vuosi 2021

 

Vuosi 2020

Vuoden toiminta pysähtyi maaliskuussa. 

Erityisesti yli 70-vuotiaat opastettiin/velvoitettiin pysymään kotona, liikkumista ja kokoontumista rajoitettiin, käsien pesu, suojakäsineet ja käsidesi, etäisyys 1-2 metriä toiseen ihmiseen pidettävä kaupassa, apteekissa, julkisilla paikoilla jne... Etätyö, etäyhteydet sukulaisiin, etä-, etä-, etä-,...

Mennyt vuosi taittui , yhdistystoiminta seis!

Hiihtoloma alkaa Kainuussa upeassa talvisäässä. Karkauspäivänä pupu etsii kumppania ja yksinäinen hiihtäjä mietteissään ... Lunta on halkopinon päällä yli metrin, hanki kantaa jalkamiehen askeltaa minne vain. Viime öinä on ollut pakkasta lähes 30 astetta, kuunsirppi iltatähden seurana, tähtitaivas äärettömyydessään erämaan hiljaisuuden yllä - mitä muuta ihmislapsi kaipaisi.

 

VUOSIKOKOUS 18.2.2020

 

Ylä-Kainuun senioriopettajat kokoustivat Puolangalla

 

Ylä-Kainuun senioriopettajat perustivat oman yhdistyksensä 10 vuotta sitten. Yhdistykseen kuuluu lähes 70 eläkkeelle jäänyttä opettajaa, joita osa on suomussalmelaisia, osa hyrynsalmelaisia ja osa puolankalaisia.

Yhdistyksen puheenjohtaja Eeva Kontiola kertoi yhdistyksen pitävän kokouksiaan vuorollaan kussakin Ylä-Kainuun kunnassa ja tänä vuonna vuosikokous oli viime keskiviikkona Puolangalla.

Vuosikokous alkoi ruokailulla Esterissä ja sen jälkeen Eva Kontiola toivotti kokousväen tervetulleeksi Puolangalle. Ensimmäiseksi puheenvuoron sai Puolangan sivistysjohtaja Anna-Kaarina Uusitalo, joka tervehti kokousväkeä ja kertoi työstään sekä Puolangan kuulumisista.

Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Eero Huusko ja sihteeriksi Simo Viinikkala sekä pöytäkirjantarkastajiksi Matti Mikkonen ja Aila Viinikkala. Yhdistysväki hyväksui viime vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä toiminta- ja taloussuunnitelman tälle vuodelle.

Vuosikokous valitsi Eeva Kontiolan jatkamaan hallituksen puheenjohtajana. Hallituksen varsinaisina jäseninä jatkavat Simo Viinikkala, Aila Määttä, Raili Seppänen ja erovuoroista jäsenistä Aila Viinikkala. Uudet hallituksen jäsenet ovat Liisa Vähäsarja ja Eero Huusko. Varajäsenistä Matti Mikkonen jatkaa ja uutena Olavi Kilponen.  

Aktiivista toimintaa

Senioriopettajien yhdistys on hyvin aktiivinen toimija. Puheenjohtaja Eeva Kontiola kertoi, että yhdistysväki osallistuu kunkin kunnan kulttuuritapahtumiin ja muihinkin alueellisiin ja valtakunnallisiin tilaisuuksiin mahdollisuuksien mukaan.

Tänä vuonna Kainuun ja Koillismaan senioriopettajien yhteistapaamisen järjestää Sotkamon senioriopettajat Vuokatin Urheiluopistolla ja Sotkamon kirkonkylällä toukokuulla.  Pilkki- ja virkistyspäivää vietetään Hyttiniemessä Hyrynsalmella pääsiäisen tienoilla, pikkujoulu ja mahdollinen teatteriesitys katsotaan Suomussalmella. Kotiseutupäivää vietetään Suomussalmen Hossassa syyskesällä ja osallistutaan syyskuussa alueellisille senioriopettajapäiville Torniossa.  OSJ:n vuoden projekti Digitaitoja senioreille toteutetaan tarkennetun suunnitelman mukaan.

Yhdistys anoo OSJ:ltä projekti- ja toiminta-avustusta. Yhdistyksen jäsenillä on mahdollisuus osallistua omakustanteisesti seniorijärjestön tarjoamille koti- ja ulkomaan matkoille, ohjelmat ovat monipuoliset. Lisäksi tuettuja lomaviikkoja voi kukin jäsen anoa suoraan järjestäjiltä 2 vuoden välein.

Senioriopettajat osallistuvat pitäjien kulttuuritapahtumiin ja tekevät yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa retki-, konsertti- ja teatterimatkojen järjestämiseksi.

- Meillä on tapana kutsua tutustumis-, ruokailu- ja kahvitilaisuuteen eläkkeelle hiljattain siirtyneille ja kohta eläköityville opettajille kullakin paikkakunnalla, Eeva Kontiola kertoi.      

Viime vuoden aikana yhdistysväki on pitänyt vuosikokouksensa Suomussalmella. Kokouksessa senioriopettaja Ritva Varpu piti esitelmän vuoden teemana olleesta Ikäihmisten ravinnosta.  Eeva Kontiola on edustanut yhdistystä aluepalaverissa Rokualla ja Aila Määtän kanssa OSJ:n koulutus- ja senioriopettajapäivillä Oulussa. Kainuun ja Koillismaan senioriyhdistysten tapaaminen oli Kuhmossa. Yhdistyksen 10-vuotispäivää vietettiin Eeva Kontiolan lomapaikassa Hyrynsalmen Hyttiniemessä.

Senioriopettajat ovat viime vuonna osallistuneet erilaisiin kulttuuritapahtumiin, kuten kesäteattereihin, Tuula Haapakankaan taidenäyttelyyn, Oili Taipaleen muotokuvan paljastusjuhlaan, Liisa Vähäsarjan jäähyväiskonserttiin ja Ämmänsaaren seurakuntakeskuksen 30-vuotisjuhlaan sekä Irja Juntusen maalaaman alttaritaulun esittelyyn. Perinteistä pikkujoulua vietettiin Hyrynsalmen viihtyisällä Vanhalla asemalla. Teksti ja kuva Rauni Räisänen

 

Sivistysjohtaja Anna-Kaarina Uusitalo kertomassa Puolangan kuulumisia.

VUOSIKOKOUS

Puolangalla Ravintola Esterissä

tiistaina 18.2. klo 12

Käsitellään sääntömääräiset asiat

Kokouksessa vieraana Puolangan kunnan sivistysjohtaja

Anna-Kaarina Uusitalo

Kokoukseen osallistuville tarjotaan lounas

Kokouksen yhteydessä arpajaiset

TERVETULOA!

 

*****

Tietoa tulevasta toiminnasta

 • Kainuun ja Koillismaan senioriopettajien yhteistapaaminen Sotkamossa 13.5.

 • Pilkki- ja virkistyspäivä Hyttiniemessä huhtikuussa pääsiäisen tienoilla

 • Alueelliset senioriopettajapäivät Torniossa 18.-19.2020 (Lähemmin Senioriopettaja-lehdessä)

 • Senioriopettaja-lehdessä  ja www.osj.fi tietoja liikuntalomista

 • Tuetut lomaviikot haettavissa suoraan lomien järjestäjien verkkosivuilta, lomien väliä 2 vuotta

   

   Tervetulotoivotukset

  yhdistyksen uusille jäsenille!

 

 

 

Tapahtumat

Vuosi 2019

TOIMINTAKERTOMUS 2019

 

Yhdistyksen hallitus kokoontui 4 kertaa.

Vuosikokous Ravintola Herkkusuu Suomussalmi,14 osallistujaa.

Senioriopettaja Ritva Varpu piti esitelmän vuoden teemasta Ikäihmisten ravinto.

29.4. OSJ:n vuosikokous Helsingissä. Yhdistystä edusti Eeva Kontiola.

Aluepalaveri Rokualla 18.-19.3. Yhdistystä edusti Eeva Kontiola.

OSJ:n koulutus – ja sen.op.päivät 14.-15.9. Oulussa, osallistuivat Eeva Kontiola ja Aila Määttä.

Kainuun ja Koillismaan senioriyhdistysten tapaaminen Kuhmossa 21.5. Osallistujia oli 8.

Elokuva Aino 22.2. teatteri Retikassa , 8 osallistujaa.

Virkistys- ja yhdistyksen 10-vuotispäivä 23.4. Hyttiniemessä, 26 osallistujaa, mukana Lyyli ja Antero Juntunen Oulusta, Eeva-Briitta Mänttäri ja Pauli Jaakkola Koillismaan senioriopettajista, Elvi ja Raimo Ronkainen sekä Erkki Hirvelä Kuhmon senioreista, OSJ:n hallituksen jäsen Matti Pitkänen, Seppo Karjalainen ja Armi Saari Kajaanin seudun senioreista.

Yläkuvassa yhdistyksen 10-vuotistapaamisessa vieraita ja omaa väkeä. Kuva Eeva-Brita Mänttäri. Alakuvassa oikealta yhdistyksen synnyttäjä Lyyli Juntunen, OSJ:n hallituksen jäsen Matti Pitkänen ja paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Eeva Kontiola. Kuva Antero Juntunen.

Tuettu virkistyslomaviikko Huhmarissa Polvijärvellä 6.-11.5., 8 osallistujaa.

Kesäteatterit (Vesi kielellä) Suomussalmella, Puolangalla (Pessimistimusikaali) ym. kulttuuritapahtumiin yhdistys tarjosi tukea 10 €/jäsen,kävijöitä 32.

Muihin kulttuuritapahtumiin ( Puolangan kirjastossa sen.op. Tuula Haapakankaan taidenäyttely 12.-30.8. ja sen.op.Maire Väyrysen Oili Taipaleesta maalaaman muotokuvan paljastus 4.10., Hyrynsalmella sen.op., kanttori Liisa Vähäsarjan jäähyväiskonsertti ja Ämmänsaaren seurakuntakeskusen 30-vuotisjuhla ja sen.op. Irja Juntusen maalaaman alttaritaulun esittely, kävijöitä yht.14.

Pikkujoulu (ohjelmaa ja perinteinen joulupäivällinen) Hyrynsalmen Vanhalla asemalla 11.12. Yhdistyksen tukea 20€/jäsen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Osallistujia 28.

 

 

 

YLÄ-KAINUUN SENIORIOPETTAJAT RY:N VUOSIKOKOUS

Suomussalmella Lounasravintola Herkkusuussa

pe 22.2.2019 klo 11. Kahvitarjoilu. Arpajaiset. Ritva Varpu puhuu ikäihmisten terveydenhoidosta. Tervetuloa mukaan isolla joukolla!

                                            **************

Sinulle on tullut s-postissa tietoa Aino- elokuvasta. Sen katsomiseen tarjotaan tilaisuutta 22.2. klo 13 

Teatteri Retikassa. Kokoukseen osallistuvilla myös mahdollisuus käyttää tätä tarjottua tilaisuutta hyväkseen. Ei-jäsenkumppanit mukaan.

Ilmoittautuminen elokuvanäytökseen viimeistään 16.2. 040 7354743 tai 040 5016106 Simo Viinikkala

 

 

 

 

Vuosi 2018

 

TOIMINTAKERTOMUS 2018

Yhdistyksen hallitus kokoontui 4 kertaa.

Vuosikokous Ravintola Kesia Hyrynsalmi,12 osallistujaa. Muistihoitaja Taina Kaartisen alustus ikääntyvien muistista.

23.4. OSJ:n vuosikokous Helsingissä. Yhdistystä edusti Eeva Kontiola.

OSJ:n koulutus sen.op.päivä Helsingissä, osallistuivat Aila ja Simo Viinikkala.

Kainuun ja Koillismaan senioriyhdistysten tapaaminen Kuusamossa 7.9. Menomatkalla 6.9. tutustuttiin Suurpetokeskukseen ja perillä lounas Kuusamon ammattiopistolla sekä kiertoajelu Kuusamon kaupungissa ja Rukakeskuksessa. Kiertoajelun oppaana oli Kuusamon kotiseutuneuvos Helena Palosaari. Yöpyminen hotelli Kuusamossa. Osallistujia oli 7.

Ilmarinpäivän seminaari 16.1. teatteri Retikassa, 7 osallistujaa.

Virkistys- ja urheilupäivä Ukkohallassa 23.3., osallistujia 5.

Virkistyspäivä 18.4. Hyttiniemessä, 16 osallistujaa.

Kesäteatteri (Navettamaisteri) Suomussalmella, kävijöitä 16.

Kuhmon kamarimusiikissa 24.7. kävijöitä 5Kotiseuturetki Puolangan markkinoille 3.9., 7 kävijää.

13.12. pikkujoulutilaisuus Cafe Majakka Puolanka. Osallistujia14

 

Ylä-Kainuun talvi on alkanut tykkylumien, luokkikoivujen ja metristen kinosten satumaisemissa, toisaalta piinaavien sähkökatkosten, tuiskujen, pakkaspiikkien ja nollakelien vuorottelussa. Helmikuu on tuonut valoa, mieli on virkistynyt ja hyvä on hiihtäjän hiihdellä. Sinisten vaarojen siinto antaa ajatuksille siivet. 

 

Vuosi 2017

    TOIMINTASUUNNITELMA 2017

 • osallistuminen Ilmarinpäivän tilaisuuteen 16.1. Suomussalmella
 • Kainuun ja Koillismaan senioriopettajien yhteistapaaminen  toukokuussa (23.5.), järjestää Kajaanin seudun senioriopettajat ry
 • osallistutaan  OSJ:n vuosikokoukseen ja koulutuspäiville
 • pilkki- ja virkistyspäivä Hyttiniemessä Hyrynsalmella
 • pikkujoulutilaisuus Hyrynsalmella
 • kotiseutupäivä Suomussalmella
 • kanoottiretki Hossassa
 • osallistutaan Suomi 100 - ja Suomussalmi 150 - tapahtumiin
 • Kuusi-kampanja, Josso haastaa, suojelija presidentti Sauli Niinistö, taimia toimittaa Suomen 4H-yhdistys, aika 12.5. tai 21.9.
 • anotaan tuettua virkistyslomaviikkoa vuodelle 2018 yhdistyksellemme, anomus toukokuun loppuun mennessä
 • tutustumisruokailu- tai kahvitilaisuus eläkkeelle juuri siirtyneille ja kohta siirtyville

Pilkki-ja virkistyspäivä Hyttiniemessä 18.4.2017

Jokakeväinen ulkoilu- ja virkistyspäivä kokosi jälleen kolmen pitäjän senioreita hiihtämään, kävelemään ja kalastamaan Kaiskonjärvelle. Väki kokoontui aluksi hernerokalle ja kahville vanhaan pirttiin. Siinä vaihdettiin eläkeläisten kuulumiset, terveys, matkustus, kylien tapahtumat. Useimmat suunnistivat ulkorientoihin, paistattamaan päivää ja hengittämään  kevään raikasta ilmaa.

 

Pilkillä ja isomman saaliin toivossa iskukoukkuja kokemassa. Onkohan hauki ollut utelias ja käynyt haukkaamassa täkykalan? Kalakaverit innokkaina avaavat koukkuavantoa. Tällä kertaa ei Ahti suonut anteja, mutta iskukoukut viritettiin uudelleen ja huomenna kokemaan.

Saaliina seuraavana päivänä lähes parikiloinen hauki, veden koira, sisävesien vonkale. Väinämöinen teki kanteleen hauen päästä. Perinteen mukaan 100 luuta hauen päässä. Hauki on ollut viime vuosikymmeninä aliarvostettu kala kirjolohen rinnalla, mutta kalastaja on osannut nauttia sisävesien runsaista saaliista ja isoista yksilöistä.

Loistavan aurinkoisen päivän ulkoilun lomassa maistui nuotiomakkara, ilonen rupattelu säesti talitinttien tirskuntaa.

Vanhassa pirtissä maistui kahvi ja yhteislaulu raikui Eeron hanurimusiikin säestyksellä.

 

Suomen itsenäisyysjulistus 7.4.1917 Suomussalmella

Suomussalmen kirkossa pidettiin 7.4.1917 suuri kansalaiskokous, johon osallistui eri puolilta pitäjää noin 2000 ihmistä. Värikkäässä kokouksessa erotettiin virkamiehiä ja vaadittiin Suomelle ensimmäistä kertaa itsenäisyyttä. Kokouksen valtuuttamina entinen kansanedustaja J. A. Heikkinen, Hallan Ukkona tunnettu ja kirkkoherra Nordlund lähtivät viemään itsenäisyysjulistusta eduskuntaan.

Tapahtuman 100-vuotisjuhlapäivää vietettiin Suomussalmella. Juhla alkoi seminaarilla Suomen ensimmäisen presidentin K. J. Stålbergin syntymäpaikassa Karhulanvaaralla. Päivä huipentui draamalliseen kansalaiskokoukseen Kihupyhät- Hiljaisen Kansan Kapina, jossa elettiin vuoden 1917 historialliset tapahtumat uudelleen.

Kansalaiskokoukseen tultiin pitäjiltä hevoskyydillä. Hevonen on pysähtynyt kirkontapulin juurelle odottelemaan kokousväkeä.

Kansalaiskokous kirkossa, aktivistit ovat yleisön edessä alttarin ympärillä ja kirkkoherra johtaa puhetta.

Marsalkka-oopperassa Ilmajoella 15.6.2017

Koillismaan senioriopettajayhdistyksen mukana Ilmajoen oopperaretkelle osallistui kourallinen yläkainuulaisia. Oopperan liput oli jo ajat sitten loppuneet, mutta koillismaalaisilla oli joitakin ylimääräisiä, joten meillä oli helppo liittyä valmiille matkalle, kun linja-auto poimi meidät Hyrynsalmelta kyytiin. Matkareitillä pysähdyttiin Pielavedellä UKK:n lapsuudenkodissa, Lepikonn torpassa. Illaksi saavuimme Saarijävelle lomahotelliin yöksi. Aamulla jatkettiin matkaa Ilmajoelle, jossa ennen oopperaa teimme tutustumiskierrksen pohjalaismaisemiin, tasamaille ja ja vehmaille peltolakeuksille. Ennen näytöstä ruokailtiin ooppera-alueella.

Yleisö löysi paikkansa katsomossa. Waltteri Torikka Mannerheimin roolissa oli näytöksen vetonaula ja hieno kesäinen sää tarjosivat yleisölle elämyksen.

Saarijärven lomahotellin harjumaisemaa.

Raija ja Eeva asettautumassa katsomoon. Alla ooperan tapahtumapaikka.

Kansallispuisto Hossan avajaiset 17.6.2017

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kansallispuisto vihittiin virallisesti lauantaina17.6.2017 Huosilammen rannassa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nauratti ja liikutti kansaa juhlapuheelaan, jonka hän päätti sanoihin: "Hossassa on hyvä olla." Rouva Jenni Haukio leikkasi juhlanauhan.  Paikalla oli 4200 juhlijaa.

 

Julma-Ölkky on Suomen suurin kanjonijärvi, ikää on yli 2 miljoonaa vuotta. Vedet laskevat Kiantajärveen ja edelleen Hyrynsalmen reittiä Oulujärveen ja Oulujokea pitkin Ouluun ja Perämereen.

Matkailijoita kuljettaa 50-paikkainen vene. Riippusilta, jonka jänneväli on 45 metriä ja 6-7 metriä vedenpinnan yläpuolella, valmistui Hossan kansallispuiston avajaisiin. Sillan kautta Ölkyllä on upea vaellusreitti täydentämässä Hossan vaellusreitistöä.

 

Kalliot nousevat paikoin 50 metriin veden yläpuolelle ja kanjonijärvi on 50 metriä syvä.

 

Suomi 100 - juhlavuoden kuuset

Ylä-Kainuun senioriopettajat ry. otti JOSSO:n haasteen vastaan. Kampanjan suojelijana oli presidentti Sauli Niinistö. Kuuset saatiin lahjoituksena Rovaniemeltä Fin Forelian/Kalle Mäkikokko taimitarhalta, jonne on kerätty Ylä-Kainuun alueelta siemenet. Perimä turvaa puiden menestymisen ankarissa luonnon olosuhteissa. Tulevaisuuden kuuset saivat arvokkaat paikat Hyrynsalmen, Puolangan ja Suomussalmen kirkkopuistoissa. Istutustuokiot olivat pieniä kirkollisia tilaisuuksia syyskuun puolivälissä.                                  

                       

Hyrynsalmen kirkkopuistossa senioriopettaja Tauno Määttä istuttamassa Tulevaisuuden kuusta. Alla yleisöä Hyrynsalmen kellotapulin juurella.

               

Puolangan kirkkopuistossa kuusentaimi on saanut kasvupaikan. Juurella  senioriopettaja  Martti Turusen valmistama muistolaatta kertoo tuleville polville puun tarinan.   

 

Tuulipuiston avajaiset 30.8.2017

Syrjäseutujen käyttövoima on vuosisatoja saatu lu onnosta: vesivoima on pyörittänyt viljamyllyjä, vesiteitse on kuljetettu tavarioita ja ihmisiä, puusta on saatu lämpöä ja valoa. Myöhemmin kotitalouksiin saatiin öljyllä toimivia moottoreita häkäpönttöjen rinnalle sitten valoa  tuotti kapidi, öljy ja kaasu. Lopulta kosket valjastettiin sähkön tuotannolle ja tässä vaiheessa tuuli on sähköä tuottavaa energiaa ja rinnalle ovat tulleet maalämpö ja aurinkovoima.

Vaarajonoja kansoittavat tuulivoimaloiden rivistöt. Ylä-Kainuussa on saatu useaan paikkaan tuulipuistoja. Hyrynsalmen ja Syomussalmen rajalle on noussut 19 myllyä ja lisää on tulossa 11. Kainuun kansa saatiin liikkeelle lohikeiton, makkaroiden ja kahvien perässä niin runsasluisesti, että tarjottavat loppuivat. Yksi on lyömätön houkutin: muoviämpärit. Taisi mennä ohi korvien europarlamentaarikko Merja Kyllösen tervehdys sekä Loisteen ja Taalerin viralliset puheet . Olipa siellä  trubaduurikin viihdyttämässä  ja sai kiivetä tuulimyllyn sisään huoltoreittiä pitkin.

 Uusi aika on alkanut!

 

Hepoköngäs 100-vuotisitsenäisyyspäivän aattoillassa

Puolangan Hepoköngäs näyttäytyi itsenäisyyspäivän aattona juhlavalaistuksessa. Soihtuja ja kynttilöitä oli satamäärin koko kävelyreittiä valaisemassa. Itse köngäs kohisi voimissaan ilman jääkahleita. Putous ja ympäröivä louhikko ja tykkykuuset oli saatu eloisiksi. Vaeltajille tarjottiin pannukahvia, pullia ja makkaroita. Juhlan aattona oli paikalla ehkä kolmannes Puolangan asukkaista.

Hepoköngäs SUOMI 100 -itsenäisyyspäivän aaton juhlavalaistuksessa.

Joululounas 8.12.2017

Perinteinen joululounas nautittiin Hyrynsalmella ravintola Kesiassa. Ruokailun lomassa laulettiin joululauluja ja muisteltiin, millainen oli ensimmäinen joulumuisto ja joululahja. Totesimme, että yksi joululahja riitti tuomaan jouluilon. Kaupasta saatiin riisiä, omenia ja kuivattuja hedelmiä soppa-aineiksi. Joulukuusi tuotiin pirttiin, koristeltiin niukoin koristein ja elävät kynttilät loistivat kilpaa lasten silmien kanssa. Ihmeellisiä oli sädetikut. Joulupukki oli harvoin punanuttuinen, useimmiten turkki nurin, samoin karvalakki, koirakintaat ja keppi kädessä. Kasvot oli verhottu punaisella kreppipaperilla tai ilmeettömällä naamarilla.

Vuosi 2016

YLÄ-KAINUUN SENIORIOPETTAJAT RY

TOIMINTAKERTOMUS 2016

 • Yhdistyksen hallitus kokoontui kuusi kertaa.
 • 15.2. vuosikokous Kahvila Ravintola Herkkusuu, Suomussalmi,
  11 osallistujaa. Hiljainen hetki Seppo Pernun muistoksi. Suomussalmen kulttuurituottaja Joni Kinnusen puheenvuoro.
 • 18.4. OSJ:n vuosikokous Helsingissä. Osallistui Eila Jokelainen- Keränen.
 • 21.5. OSJ:n koulutukseen Hämeenlinnassa osallistui Eila Jokelainen-Keränen
 • 25.5. järjestettiin Kainuun ja Koillismaan senioriyhdistysten yhteinen tapaaminen Hyrynsalmella. Osallistujia 115.
 • 15.9. kotiseuturetki Raatteeseen ja Raatteen Porttiin osallistujia 11.
 • 23.11. yhdistykselle luotiin kotisivut. Koulutukseen Helsingissä osallistuivat Eeva Kontiola ja Aila Määttä.
 • 18.11. aluetapaamiseen Oulussa osallistuivat Matti Mikkonen ja Eeva Kontiola.
 • 4.12. pikkujoulutilaisuus Suomussalmella Porstuankulmassa. Osallistujia 20. Yhdistys tarjosi samalla jäsenilleen Retikka Teatterin pikkujouluesityksen

Aluetapahtuma Oulun teatterilla 18.11. tervetulotoivotuksessa yhdistyksemme jäseniä

 

YHDISTYKSEN PIKKUJOULUTILAISUUS (avec)

SUOMUSSALMELLA SU 4.12. KLO 12

PORSTUANKULMAN TILOISSA, KIANNONKATU 18 - 2

PIENTÄ OHJELMAA

JOULUPUURO, ROSOLLI, KINKKUVOILEIPÄ, TORTTUKAHVIT

HINTA 12 EUROA

Mahdollisuus katsoa Retikka Teatterin näytelmä Paremman puutteessa. Esitys alkaa klo15, LIPUN HINTA 12 euroa.

Pikkujoulutilaisuuteen osallistuville yhdistyksen jäsenille yhdistys maksaa teatterilipun hinnan.

Tilaisuuteen osallistui 20 yhdistyksen jäsentä. Viinikkalan Aila toimi emäntänä. Söimme maukkaan joululounaan, etsimme mantelia puurosta, mutta niin kävi, että manteli jäi kattilaan eikä päästy toivomaan. Lauloimme joululauluja ja Simo piti tietokilpailun. Arpajaisten ja torttukahvien jälkeen siirryttiin teatteriin.

         

Joululounaalla Porstuankulmassa

Joulutervehdys 2016  

JOULUN KUNINKAAT

Joulun kolme kuningasta,

valtaherraa, valtiasta,

vaikuttavat juhlintaamme,

jouluhengen heistä saamme.

 

Herra joulumarkkinoiden,

partanaama tarinoiden,

aiheen antaa ostamiseen,

lapsenuskon horjumiseen.

 

Palvoo kansa kuningastaan,

pullon henki hoivaa lastaan.

Jouluilo juhlijalla,

huumejuomaa nauttimalla.

 

Seimen lasta, kuningasta,

tuskin huomaa juhlinnasta.

Syntymästä joulun Herran,

kuullaan ehkä virren verran.

(Simo Viinikkala 2016)

 

Vuonna 2012 yhdistyksen pikkujoulua vietettiin Vanhassa Kurimossa. Ravintola Kultainen Kukko tarjosi maukkaan joulupäivällisen. Yhdistyksen hallitus esitti TIERNAPOJAT omalle juhlaväelle. Illan jatkeeksi esiinnyttiin pirtintäyteiselle vieraalle pikkujouluyleisölle ja yhdsityksen kassaan kertyi mukava summa "köyhien poikien avustamisesta".

HYVÄÄ JOULUN ODOTUSTA KAIKELLE KANSALLE yhdistyksen puolesta toivottavat Knihti Martti T., kuningas Herodes Tauno M. ja Murjaanien kuningas Simo V.

 

JAT RY

TOIMINTAKERTOMUS 2019

 

 • Yhdistyksen hallitus kokoontui 4 kertaa.

 • Vuosikokous Ravintola Herkkusuu Suomussalmi,14 osallistujaa.

Senioriopettaja Ritva Varpu piti esitelmän vuoden teemasta Ikäihmisten ravinto.

 

 • 29.4. OSJ:n vuosikokous Helsingissä. Yhdistystä edusti Eeva Kontiola.

   

 • Aluepalaveri Rokualla 18.-19.3. Yhdistystä edusti Eeva Kontiola.

   

 • OSJ:n koulutus – ja sen.op.päivät 14.-15.9. Oulussa, osallistuivat Eeva Kontiola ja Aila Määttä.

   

 • Kainuun ja Koillismaan senioriyhdistysten tapaaminen Kuhmossa 21.5. Osallistujia oli 8.

 • Elokuva Aino 22.2. teatteri Retikassa , 8 osallistujaa.

 

 • Virkistys- ja yhdistyksen 10-vuotispäivä 23.4. Hyttiniemessä, 26 osallistujaa, mukana Lyyli ja Antero Juntunen Oulusta, Eeva-Briitta Mänttäri ja Pauli Jaakkola Koillismaan senioriopettajista, Elvi ja Raimo Ronkainen sekä Erkki Hirvelä Kuhmon senioreista, OSJ:n hallituksen jäsen Matti Pitkänen, Seppo Karjalainen ja Armi Saari Kajaanin seudun senioreista.

 • Tuettu virkistyslomaviikko Huhmarissa Polvijärvellä 6.-11.5., 8 osallistujaa.

 • Kesäteatterit (Vesi kielellä) Suomussalmella, Puolangalla (Pessimistimusikaali) ym. kulttuuritapahtumiin yhdistys tarjosi tukea 10 €/jäsen,kävijöitä 32.

   

 • Muihin kulttuuritapahtumiin ( Puolangan kirjastossa sen.op. Tuula Haapakankaan taidenäyttely 12.-30.8. ja sen.op.Maire Väyrysen Oili Taipaleesta maalaaman muotokuvan paljastus 4.10., Hyrynsalmella sen.op., kanttori Liisa Vähäsarjan jäähyväiskonsertti ja Ämmänsaaren seurakuntakeskusen 30-vuotisjuhla ja sen.op. Irja Juntusen maalaaman alttaritaulun esittely, kävijöitä yht.14.

   

 • Pikkujoulu (ohjelmaa ja perinteinen joulupäivällinen) Hyrynsalmen Vanhalla asemalla 11.12. Yhdistyksen tukea 20€/jäsen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Osallistujia 28.

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
toimisto(a)osj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.